't Zonnehuis Amsterdam
Dec 9, 2023

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR BEZOEKERS

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR BEZOEKERS

Is het gelukt om een kaartje te bemachtigen voor GOTO40? Dan kijken wij ernaar uit om je op 9 december te begroeten in ’t Zonnehuis, samen met honderden andere enthousiaste MSX-liefhebbers. Hieronder geven wij je informatie over het event en vragen wij je aandacht voor enkele belangrijke onderwerpen.

Nieuwe locatie
Laten wij met het belangrijkste beginnen, de locatie. Mocht je het hebben gemist, het event vindt niet plaats in H20 te Purmerend. Door omstandigheden hebben wij het event moeten verplaatsen. Dit was niet eenvoudig, maar wij hebben een mooie plek gevonden waar wij een prachtige dag met elkaar kunnen beleven. De nieuwe locatie is ’t Zonnehuis, Zonneplein 30 te Amsterdam.

Bereikbaarheid
’t Zonnehuis ligt in Amsterdam-Noord en is met de auto goed te bereiken. Parkeren in de omgeving is gratis. Wij adviseren om de auto te parkeren langs de Meteorenweg. Met het openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS treinstation zijn er twee goede opties. De eerste is metro 52 richting Noord. Uitstappen bij halte Noorderpark en vanaf daar verder reizen met buslijn 35 richting Molenwijk. Halte Maanstraat is vervolgens op slechts 3 loopminuten van de locatie. De tweede optie is over het water met de pont. Veer 906 brengt je naar de NDSM-werf. Vanaf daar is het nog ongeveer 10 minuten lopen.

Verplichte garderobe
In de kelderverdieping van ’t Zonnehuis is de garderobe. Deze is de gehele dag bemand en bewaakt. Omdat de nieuwe locatie kleiner is dan de oude locatie, gaat het druk worden. Heel druk. Wij hebben daarom besloten om de garderobe verplicht te stellen. Dit betekent dat jassen niet worden toegelaten in de hoofdzaal. Tassen zijn toegestaan, maar hou het klein. Tegen betaling van 1 euro per item (alleen cash en er is geen wisselgeld!) wordt er de gehele dag goed op je spullen gepast. Heb je iets gekocht wat je in je tas wilt bewaren? Of wil je je jas hebben omdat je even naar buiten gaat om een frisse neus te halen? De garderobe staat voor je klaar, je kunt altijd bij je jassen en tassen.

Entree hoofdzaal
Vanaf 10:00 uur zijn de deuren open en ben je welkom. Bij de entreedeuren van de hoofdzaal vindt de toegangscontrole plaats. Iedereen krijgt na het scannen van het ticket een polsbandje. Let op! Bij de toegangscontrole vindt ook de check op jassen plaats. Deze moeten eerst bij de garderobe worden afgegeven.

Programma
MSX GOTO40 wordt een unieke belevenis. De hoofdzaal is gevuld met stands waar veel bijzondere dingen te zien zijn. Er is een historische tentoonstelling, er zijn bijzondere MSX-machines en er is vooral heel veel hardware en software. Sla je slag, er is genoeg te zien en te koop. Naast dit beursgedeelte is MSX GOTO40 ook een event met een uitgebreid podiumprogramma. Om 11:00 uur gaan wij beginnen en tot iets na 18:00 uur vinden er diverse presentaties en optredens plaats. Neem vooral een kijkje op deze pagina voor het volledige programma. Rond 18:15 uur nemen wij afscheid van de dagbezoekers en vindt de ombouw van de hoofdzaal plaats voor het buffet. Dit buffet begint om 19:00 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren.

Meet & Greet
In het bijzonder heten wij deze dag onze Japanse gasten welkom. Wij denken dat velen van jullie het leuk zouden vinden om hen persoonlijk een hand te geven, mee op de foto te gaan of een handtekening te krijgen. En dit kan! Zowel Kazuhiko Nishi, Tadahiro Nitta als TECHNOuchi werken mee aan een officiële Meet & Greet. Check het programma voor de tijden waarop deze ontmoetingen mogelijk zullen zijn. De Meet & Greet vindt plaats op de eerste verdieping, in een ruimte naast het balkon. Er is een aan- en aflooproute zodat iedereen georganiseerd aan de beurt komt. In aansluiting op de Meet & Greet vragen wij jullie de Japanse gasten verder tijdens de dag niet te veel te belasten.

Voertaal Engels
We hebben meer dan 300 bezoekers uit maar liefst 12 landen! Gezien het internationale karakter van zowel de presentaties, de optredens als de bezoekers is Engels de voertaal gedurende de gehele dag.

Eten en drinken
In de hoofdzaal is een bar aanwezig. Deze biedt een uitgebreid assortiment aan dranken en daarnaast zijn er ook lichte snacks verkrijgbaar. Let op: hier kan uitsluitend met pin worden betaald. Voor de stevige trek hebben wij restaurant Tuindorp Deli-cious bereid gevonden om tijdens het event aanwezig te zijn en vanaf een uitgiftepunt in de centrale hal heerlijke broodjes te serveren. Hier kan worden betaald met pin of cash.

Goodiebag
Mede dankzij onze sponsoren krijgt iedereen een goodiebag! Wanneer je naar huis gaat is deze op vertoon van je polsbandje af te halen bij de garderobe. Laat je verrassen, er zitten echt prachtige items in waarop wij als organisatie uitermate trots zijn.

Betaalmiddelen
Dan nog een opmerking over de te gebruiken betaalmiddelen. Niet iedere standhouder zal een pinsysteem bij zich hebben of betalingen accepteren m.b.v. PayPal of Tikkie. Bij de garderobe moet sowieso met cash worden betaald. Wij adviseren daarom om naast je digitale betaalopties ook voldoende cashgeld mee te nemen. Eventueel kan gebruik worden gemaakt van de geldautomaten die vlakbij de locatie aanwezig zijn aan de Molenweg 34.

Blast Galaxy afterparty
Heb je er na een dag vol MSX nog geen genoeg van, dan nodigen wij je van harte uit voor onze officiële afterparty! Deze wordt mogelijk gemaakt door Blast Galaxy en vindt plaats op hun homebase aan de Mt Lincolnweg 17 te Amsterdam. Dit is slechts een kilometer van het Zonneplein verwijderd en daarom lopend goed te bereiken. Blast Galaxy is een moderne arcade club maar met respect en gevoel voor de klassieke games. Op vertoon van je MSX GOTO40 polsbandje is de toegang gratis!

Verhinderd?
Ten slotte, het event is al maanden uitverkocht. Op het forum van MSX Resource Center is een thread geopend waarin lijsten worden bijgehouden van mensen die de boot hebben gemist en toch graag erbij willen zijn. Mocht je onverhoopt niet in staat zijn om aanwezig te zijn en je wilt je toegangskaart verkopen, dan zouden wij het waarderen als je gebruik maakt van deze lijsten.

Tot 9 december!

Anne, Koen en Wiebe