't Zonnehuis Amsterdam
Dec 9, 2023

Exposanten

De volgende exposanten zullen aanwezig zijn op GOTO40:


Promotie en verkoop van Tiny Magic, een nieuw puzzelspel voor MSX2.Arabic MSX Committee zal een aantal Arabische titels tentoonstellen (alleen voor bezichtiging). Het zal ook een door Al Alamiah / Sakhr geproduceerd Arabisch apparaat tentoonstellen, en een aantal souvenirs en Arabische snoepjes uitdelen.Verkoop van Quartet en de allernieuwste MSX2-game Cube Droid.Diverse MSX-spellen ter demonstratie en verkoop.Conexion MSX is de -voornamelijk Spaans gesproken- podcast die uitsluitend gewijd is aan MSX . In zes jaar tijd heel veel nieuwtjes, primeurs, interviews, monografieën, verrassingen… en ze zijn van plan nog veel meer te doen! Op GOTO40 maakt Conexion MSX reclame voor de podcast, worden interviews opgenomen en zijn in Spanje geproduceerde nieuwe producten te koop.Côté Gamers is een uitgeverij die spellen en boeken over videogames uitgeeft. Het beleid: geen beperking in thema’s, hardware of aantallen.DProldan (Daniel Padilla)
Daniel Padilla is een maker uit Málaga, Spanje. Zijn interesse in het MSX-ecosysteem strekt zich uit tot verschillende gebieden, van het ontwerpen, fabriceren en verkopen van originele controllers en MSX-uitbreidingen tot het repareren, opknappen en upgraden van MSX-hardware. Hij zal exemplaren van zijn eigen ontwerpen meebrengen (zoals de ArrowPad-controller) en verschillende producten van andere MSX-ontwerpers, die worden gedemonstreerd en te koop zijn op zijn stand.Haal je dosis FONY & MSX-nostalgie bij File-Hunter.com.Promotie en verkoop van de meest recente editie van FutureDisk. FutureDisk is het langstbestaande, populaire Nederlands- en Engelstalige diskmagazine voor MSX2, boordevol games, demo’s, muziek en info.Het HomeComputerMuseum is een van de grootste interactieve computermusea gewijd aan thuiscomputers en de Nederlandse computergeschiedenis. In het museum staan meer dan duizend computers en nog meer verhalen te delen in een museum van 1.090 m2 in Helmond. Alle computers werken en kunnen worden gebruikt door bezoekers. Het museum brengt een paar bijzondere MSX-machines mee naar MSX GOTO40 en vertelt daarover interessante verhalen.Jacco Bikker presenteert de MSXDev23 puzzler Eggy’s Maze voor MSX2.


Marcel Schipper
Verkoop van tweedehands MSX hardware, software, boeken etc. en demonstraties van bijzondere MSX-projecten.


Martin de Jong
Demonstratie van de NABU, een vroege Canadese thuiscomputer die dateert van vóór MSX en wordt beschouwd als een voorloper van het internet. De NABU heeft dezelfde specificaties als de MSX-1, waaronder een Z80-processor, 64 KB RAM, een TMS9918A Video Graphics Processor en een General Instruments AY-3-8910 geluidschip. Martin paste hem aan om 220V 50Hz te ondersteunen, ontwierp een video output adapter, en creëerde een RS422 interface om de originele kabelmodem te emuleren voor het draaien van NABU software.Promotie van MSX middels in- en verkoop van MSX-materiaal, zoals boeken, tijdschriften, soft- en hardware.In- en verkoop van MSX soft- en hardware, reparaties, uitbreidingen, kabels en onderdelen.De MSX-groep NOP werd opgericht in 1990, en is bekend van producties als Unknown Reality, Traxplayer, Sambox Marco en de NOP MOD-speler. In 2022 bracht NOP het Point & Click avontuur Sales Discontinued uit, dat in fysieke vorm verkrijgbaar zal zijn bij GOTO40. Kom het spel bekijken en praat met het team erachter. Of vraag hen te praten over hun oudere producties of inzicht te geven in hun nieuwe projecten.Raul Portales, auteur van het boek Modern MSX BASIC Game Development, zal exemplaren van het boek in het Engels en Spaans verkopen en signeren. Naast het boek zal Raul ook fysieke exemplaren van zijn spellen LOGIC Remastered en SpaceCat verkopen, allemaal geschreven in BASIC. Hij zal ook zijn nieuwste BASIC-spel, Shyre, laten zien.


Het Nederlandse Retro8BITshop is een van de grootste retro-computer websites ter wereld (zeiden ze onbescheiden). Met meer dan 300m2 aan refurbished en nieuwe producten op voorraad hebben ze voor bijna alle retro-systemen wel iets, inclusief MSX. Retro8BITshop neemt een selectie MSX-systemen, software en accessoires mee naar GOTO40.Demonstratie en verkoop van hun MSX-producten.SymbOS is een besturingssysteem voor Z80-gebaseerde home- computers zoals MSX, Amstrad CPC, Alan Enterprise en PCW. Met SymbOS blaas je nieuw leven blazen in je retrocomputer door gebruik te maken van een moderne gebruikersinterface en een uitgebreide set tools en functies, waaronder bestandsbeheer, netwerk, e-mail, muziek- en videoweergave. Bezoek hun stand en ontdek hoe SymbOS jouw computer kan transformeren in een “modern” apparaat met eindeloze mogelijkheden we.Demonstratie van het nieuwe project van Team NXT en verkoop van de laatste Angelic Warrior DEVA cartridges.The New Image bestaat dit jaar 2⁵ jaar. Tweeëndertig jaar onophoudelijke steun voor het MSX-platform! Op GOTO40 zal TNI hun huidige projecten promoten, zoals 萌SX (een volgende generatie MSX-systeem), MS² (aka MoonSound Music Studio, binnenkort hernoemd), tniASM (de ontwikkelingstool), en andere toekomstige projecten.Unepic Fran is een indie-ontwikkelaar uit Spanje. In het verleden maakte hij Ghost en Prisoner of War voor MSX. Samen met Nenefranz & Gryzor87 maakte hij Pampas & Selene (uitgebracht medio 2023 voor MSX2). Pampas & Selene verdient de naam als het “onofficiële vervolg op The Maze of Galious“. Voor de hedendaagse consoles ontwikkelde hij Unepic, Ghost 1.0 en UnMetal.


Xavirompe
Verkoop van Rookie drive, een USB-opslagoplossing met hoge snelheid die speciaal is ontworpen voor MSX-systemen en waarmee je probleemloos schijfimages kunt laden via USB-drives en externe harde schijven op je MSX.