't Zonnehuis Amsterdam
Dec 9, 2023

Onze derde gast voor GOTO40!

Onze derde gast voor GOTO40!

We zijn verheugd een fantastische toevoeging aan de line-up van de GOTO40 te kunnen aankondigen. Niemand minder dan de ongelooflijk getalenteerde voormalige Microcabin-componist Tadahiro Nitta is aanwezig!

Tadahiro Nitta is een gerenommeerd componist die een grote invloed heeft gehad op de wereld van MSX-games. Hij is het meest bekend van zijn ongelooflijke melodieën en innovatieve sound design voor klassieke Microcabin-games zoals Fray in Magical Adventure, Illusion City en de eerste drie games in de Xak-serie, maar ook voor het adapteren van Nobuo Uematsu’s iconische muziek voor de MSX-release van Final Fantasy.

Nitta werkte ook aan verschillende games voor andere bedrijven en leverde een bijdrage aan veelgeprezen games zoals Shenmue en diverse titels in de Naval Ops-serie.

Onlangs heeft Nitta-san zijn passie voor MSX herontdekt en hij componeert nu nieuwe originele muziek met behulp van TriloTracker en MSXplay op echte MSX-hardware. Een aantal van zijn composities is te vinden op recente edities van FutureDisk, en ook op zijn releases coordimates+ en Oasis in 2op – “Wave Injection”. Op de cd-release Oasis in 2op – CLOAD uit 2020 heeft hij een aantal van zijn klassieke nummers uit Illusion City en Fray opnieuw gecreëerd met Yamaha-synths. Andere recente werken van hem zijn Oasis in 2op – “CALL VOICE” and Oasis in 2op – “proto”.

Op MSX GOTO40 zal Tadahiro Nitta de geheimen achter zijn iconische Microcabin-soundtracks onthullen en inzicht geven in het creatieve proces achter zijn MSX-gamemuziek. Als klap op de vuurpijl zal Nitta ook een aantal van zijn composities uitvoeren met echte MSX-hardware. Mis bovendien de kans niet om zijn nieuwste cd-releases te kopen, die op verzoek gesigneerd kunnen worden.

Tickets voor het evenement zijn nu verkrijgbaar op de ticketpagina.

“Battlefield” uit Xak: The Art of Visual Stage door Tadahiro Nitta
“Running Fray” uit Fray in Magical Adventure door Tadahiro Nitta
“Theme A” uit Illusion City door Tadahiro Nitta

Let op: hoewel de aanwezigheid van de gasten is bevestigd, kunnen gasten afzeggen wegens werk, ziekte, reisproblemen of andere onvoorziene omstandigheden. De organisatie van MSX GOTO 40 kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele afzeggingen, noch is dit grond voor restitutie van tickets.